ADAY ÖĞRENCİ SAYFASI

İnşaat Mühendisliği

 

2009 yılında kurulan bölümümüzde; mezunlarımıza iş hayatlarında faydalı olacak temel bilgi ve uygulamaları sağlayabilmek amacıyla, bölüm ile ilgili bilim ve teknolojideki gelişmelere bağlı olarak lisans ders planları güncellenmektedir. İnşaat Mühendisliği Bölümü alanında temel mühendislik bilim ilkelerini konu alan ve teorik, seçmeli ve uygulamalı inşaat mühendisliği eğitimini lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde vermektedir. Ayrıca müfredatımızda 4. sınıfta bir dönemlik İşyeri Eğitimi süreci dahilinde, öğrencilerimiz iş yeri eğitimini yaptığı işletmede teorik bilgilerini uygulamayla bütünleştirdikleri gibi, iş imkanı da elde edebilirler.

 

Düzce Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü web sitesi linki:

https://duzce.edu.tr/akademik/fakulte/mf/im

 

 

Eğitim Bilgi

Sistemi

Çift Anadal

Programları

 

Yandal Programı

İlgi Alanı

İstihdam

Olanakları

Transkript

ArGe Uyumu

Önceki Öğrenmeler

 

Eğitim Bilgi Sistemi

--Toplamda 4 yıl yani 8 dönemlik bir bölüm olan İnşaat Mühendisliğinde, ilk 4 dönem boyunca Temel Bilim Dersleri, Program Temel Dersleri, YÖK Zorunlu Dersleri ve Bölüm Zorunlu Dersleri verilmektedir. 5.dönemden itibaren Bölüm Seçmeli Desleri, Fakülte Seçmeli Dersleri ve Üniversite Seçmeli Dersleri verilmeye başlanmaktadır. Mezun olabilmek için toplamda her dönem en az 30 AKTS ve mezun durumunda ise en az 240 AKTS dersten başarılı sayılmalıdır. Ayrıca öğrencilerin mezun olabilmek için İşyeri eğitimi ve yaz stajlarını ve Bitirme Projesi dersi kapsamında da tezlerini başarılı bir şekilde tamamlamaları gerekmektedir. Bu derslere ait detaylı tablo ve bilgilere üniversitenin İnşaat Mühendisliği bologna web sayfasından ulaşılabilir.

Dersin Türü

Adet

Kredi Toplam

AKTS Toplam

Temel Bilim Dersleri

Fakülte Zorunlu

7

24

35

Program Temel Dersleri

Bölüm Zorunlu

30

116

169

Program Uzmanlık Dersleri

Bölüm Seçmeli

7

21

21

Yetkinlik Tamamlayıcı Dersler

Üniversite Ortak Dersleri

1

2

3

YÖK Dersleri (Zorunlu)

7

13

14

Toplam

52

176

242

 

--D.Ü. İnşaat Mühendisliği Öğretim Programı (Bologna sayfası) Linki : https://ebs.duzce.edu.tr/tr-TR/Bolum/OgretimProgrami/120?bot=383

 

Çift Anadal Programları

 

Çift Anadal Yapılabilecek Programlar

 

  Bölüm

 

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü

Makine Mühendisliği Bölümü

 

 

 

 

Hedef

-Öğrenim gördüğü bölümün yanında kendini ikinci bir alanda geliştirmek ve uzmanlaşmak isteyen üniversitemiz öğrencilerinin farklı ve farklılaşan hedeflerini desteklemek.

-Bulunduğu döneme kadar tüm derslerini almış ve başarmış, genel not ortalaması 3.00 ve üzerinde olup en üst yüzde yirmi başarı sıralaması içerisinde bulunan lisans öğrencileri 3. veya 5. yarıyılında, önlisans öğrencileri ise 2. ve 3. yarıyılın başında Çift Anadal Programına başvurabilir.

 

 

İstihdam Olanakları

 

1. Bina, köprü, karayolu, tünel, demiryolu, havaalanı, liman yapıları.

2. Su temini ve dağıtımı, kanalizasyon ağı, su iletim hatları.

3. Elektrik enerjisi üretimi, sulama ve doğal afetlerden korunmak için baraj ve gölet inşaatı

4. Yapıların temel projelendirmesi, zemin yapıları

5. Yapıların taşıyıcı sistemine ait hesaplamaları ( statik hesap, aks aralığı, kullanılacak malzemeye göre kolon, kiriş ölçü ve boyutları ile (betonarme ise) donatı yoğunluğu, (çelik yapı ise) profil tipi seçilir yapmak

6. Yapıların projelendirmesi, yapılarda hasar analizi, onarım ve güçlendirme.

7. Yapıların denetlenmesi

 

Transkript

-Önlisans programlarında yarıyıl toplam 120 AKTS, lisans programlarında 4 yıllık programlarda toplam 240 AKTS, 5 yıllık programlarda toplam 300 AKTS, 6 yıllık programlarda toplam 360 AKTS’lik ders gösterilir.

-Öğrencinin zorunlu derslerinin yanısıra seçmeli dersleri de yarıyıl bazında gösterilir.

 

ARGE Uyumu

-ArGe kültürünü ve yetkinliğini lisans düzeyindeki öğrencilere kazandırmak.

-Teknopark, staj ve Teknofest-Tübitak yarışmalarında sahada ve laboratuvarda çalışma yetkinliği elde etmek.

 

Önceki Öğrenmeler

- DÜ’nde öğrenim gören öğrenciler, bazı derslerden belirli yönetmelikler çerçevesinde muaf olabilirler. Başka bir kurumda alınan dersin içeriği, DÜ’nde verilen dersin içeriğine uygun olması ve ilgili fakülte/enstitü/yüksekokul yönetim kurulu tarafından onaylanması durumunda, öğrenci bu dersten muaf tutulabilir.

-Yatay geçiş, dikey geçiş, özel öğrenci vb. şekilde programa kayıt yaptıran öğrencilerin önceki öğrenmeleri ilgili komisyon tarafından değerlendirilir ve süreç sonunda transkripte gösterilir.

 

 

Yerleşke

Konuralp Yerleşkesi

Bölüm Özel Koşulları

-

Hazırlık, Yabancı Dil

İsteyen öğrencilere kontenjan dahilinde bir yıl süreli İngilizce hazırlık programı uygulanır. Hazırlık programı süresi, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir.

Akreditasyon

-

Değişim Programları

Erasmus, Farabi, Mevlana

Staj

-

Mesleki Uygulama

İşyeri Eğitimi dersi kapsamında dönemlik yani 14 haftalık bir staj uygulaması mevcuttur.

Dikey Geçiş Sınavı

Üniversitemize Dikey Geçiş yolu ile kayıt yaptıran öğrenciler 5. yarıyıldan öğrenime başlarlar. Daha önce almış oldukları derslere göre muafiyetleri yapılır.

 

Tanıtım Videosu

Öğrenci Toplulukları

 

Laboratuvarlar

Eğitim Bursları

Çalışma Bursları

Yemek-Giyim Bursları

 

 

 

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)

 

 

Tanıtım Videosu

Öğrenci Toplulukları

Düzce Üniversitesi Yapı Topluluğu

 

Labaratuvarlar-Stüdyo ve Uygulama Alanları

Yapı Malzemesi ve Beton Lab. : Yapı Malzemeleri ve Beton Laboratuvarımızda malzemelerin mekanik, kimyasal ve fiziksel özellikleri için deneyler yapılmaktadır. Ülkemizde yapılar çoğunlukla betonarme olduğundan deneyler daha çok beton, çimento, yapı çeliği gibi malzemeleri kapsamaktadır. Bunların dışında ahşap ve çeşitli kompozit malzemeler üzerinde de deneyler yapılabilmektedir.

Zemin Mekaniği Lab. : Bu laboratuarda direkt keme kutusu deney düzeneği, konsolidasyon deney seti, kohezyonlu ve granüle zeminlerin indeks ve kompaksiyon karakteristiklerini belirleyen laboratuar ekipmanları, arazi ekipmanları ve CBR testi laboratuar ve arazi aparatları bulunmaktadır.

Ulaştırma Lab. : Bu laboratuvarda asfalt malzemenin ve bileşenlerinin mühendislik özelliklerinin belirlenebilmektedir. Ayrıca mevcut karayollarından yerinden alınan karot numuneler Marshall deneyine tabi tutularak asfalt numunesinin stabilitesi ve dolayısıyla mukavemeti belirlenebilmektedir.

Yapı Mekaniği Lab. : Bu laboratuvarda, özellikle betonarme ve çelik elemanlar üzerinde her türlü eğilme, basma ve çekme deneyleri uygulanabilmektedir. Reaksiyon duvarı, yükleme çerçevesi ve aktivatör yardımıyla farklı koşullarda deneyler gerçekleştirilmektedir.

 

Eğitim Bursları

Eğitim Bursu olarak verilen Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), Türk Eğitim Vakfı (TEV), Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) gibi bursların verileceği şartlar ve öğrenci sayıları ise, ilgili kurum tarafından belirlenir ve o düzeyde çalışmalar yapılır.

 

Çalışma Bursları

İlgili Eğitim-Öğretim yılı itibariyle giderleri Üniversitemizce karşılanmak üzere, üniversitemiz birimlerinde "Düzce Üniversitesi Kısmi Zamanlı Öğrenci Çalıştırma Yönergesi” kapsamında yaklaşık 200 civarında birimlerde (Fakülte, Yüksekokul, Meslek Yüksekokulu laboratuvar, öğrenci işleri vb., aynı zamanda merkez kütüphane, yüzme havuzu, spor tesisleri ve idari birimlerde kısmi zamanlı öğrenci çalıştırılmaktadır. Ayrıca Fakülte ve Meslek Yüksekokullarında 7+1 ve 3+1 uygulamalarda mesleki eğitim sistemi kapsamında  yaklaşık 1000 civarında öğrenci çalıştırılarak ücret ödeme işlemleri de yerine getirilmektedir.

Yemek-Giyim Bursları

 

Düzce Üniversitesi her akademik yılbaşında Üniversite Yönetim Kurulunun belirleyeceği sayıda öğrenciye ücretsiz bir yıl süresince Yemek Bursu katkısında sağlanmaktadır. Bu desek her eğitim-öğretim yılı başında yeni başvuru alınarak devam etmektedir. Yemek Bursu başvuruları Üniversite Senatosunun aldığı kararla yürürlüğe giren Düzce Üniversitesi Yemek Bursu Yönergesi (https://duzce.edu.tr/df48/yonetmelik-ve-yonergeler) ile 2023-2024 öğretim yılında ilgili birime başvuru yapılarak değerlendirme yaptıktan sonra Yemek Bursu almaya hak kazanan öğrencilerimizin bursları aktif edilir.

 

İhtiyacı bulunan öğrenciler Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na online başvuru yaparak değerlendirmeye alınır ve olumlu olması halinde randevu verilerek Kızılay Butik’ten faydalandırılır. Aynı zamanda yemek bursu almakta olan öğrenciler de talep etmesi halinde doğrudan faydalandırılır.